...een moment geduld...
Veluws bio divers landschap verbeterd door Atechpro duurzame en gasloze energieoplossingen.

Woning buitengebied verduurzamen


Diep genesteld in het prachtige buitengebied vinden we woningen die verhalen vertellen uit vervlogen tijden – woningen die authenticiteit en natuurlijke charme uitstralen. Maar hoe behouden we deze nostalgie en passen we tegelijkertijd moderne duurzaamheidspraktijken toe?

Duik met ons mee in de wereld van hoe wij een woning in het buitengebied verduurzamen, ontdek de uitdagingen, kansen en een bijzondere praktijkcase die de harmonie tussen verleden en toekomst illustreert.

Op deze pagina lees je: 

 • Hoe je kunt besparen tot wel € 70.000
 • 3 Praktijkvoorbeelden over de effectiviteit van verduurzaming
 • 6 redenen waarom jij vandaag moet beginnen met verduurzaming
 • Alles over subsidies voor verduurzaming
Woning verduurzamen?

Duurzaam verwarmen een uitdaging in het buitengebied? Niet voor ons, wij adviseren u graag! Neem direct contact met ons op

Tot 80% kostenbesparing
Terugverdientijd 4-5 jaar
Geen ingrijpende verbouwing nodig
U betaald geen energiebelasting

Woning buitengebied verduurzamen: een noodzaak en uitdaging


Woningen in het buitengebied zijn niet zomaar huizen; ze vertegenwoordigen vaak een stukje lokale geschiedenis en cultuur. Ze ademen rust, natuur en authenticiteit. Hun bijzondere ligging en traditionele bouwtechnieken maken elke woning uniek. Echter, hun afgelegen ligging en ouderwetse bouwmethoden kunnen ze minder energie-efficiënt maken.

De noodzaak van woningen in het buitengebied verduurzamen

Woningen in het buitengebied hebben vaak een grotere ecologische voetafdruk vanwege de grotere verwarmingsbehoefte en minder toegang tot stedelijke voorzieningen. Verduurzaming is essentieel om deze charmante huizen toekomstbestendig te maken en tegelijkertijd het landschap en de biodiversiteit te beschermen.

Woning buitengebied verduurzamen: Tot wel € 70.000 besparen


Het verduurzamen van woningen in het buitengebied kan een uitdaging zijn vanwege hun specifieke karakter en omgeving. Echter, met een goede strategie en moderne technologieën zijn er oplossingen te vinden die zowel de authenticiteit behouden als bijdragen aan een duurzamere levensstijl.

3 Praktijkvoorbeelden: Verduurzaming van buitenhuis 

 1. Historisch huis Baldershage: Baldershage, een historisch huis uit 1907, werd in 1995 betrokken door de familie van Zwetselaar. Geconfronteerd met hoge gasrekeningen, zochten ze naar energiebesparende oplossingen. In plaats van zonnepanelen kozen ze voor een biomassaketel, mede dankzij hun eigen bosrijke perceel en een voorkeur voor houtbewerking. Hierdoor besparen ze jaarlijks 6.000 euro op hun energiekosten. De overgang naar biomassaverwarming verhoogde ook hun wooncomfort. Voor de installatie schakelden ze Atechpro in, wiens expertise en kwaliteit ze zeer waardeerden.
 2. Landgoed Laag Keppel: Op Landgoed Laag Keppel, een uitgestrekt gebied van 800 hectare bos, hebben we een indrukwekkende energiebesparing gerealiseerd. Door het aanpakken van een vochtprobleem en de overstap naar hernieuwbare energiebronnen, hebben we de jaarlijkse gasconsumptie drastisch verminderd met 60.000 m³, wat neerkomt op een besparing van € 90.000 (uitgaande van € 1,50 per m³ gas). In plaats van gas gebruiken we nu houtsnippers als brandstof, met kosten van slechts € 19.250 per jaar (550 m³ à € 35 per m³). Dit resulteert in een jaarlijkse besparing van € 70.750. Over een periode van vijf jaar loopt deze besparing op tot € 353.750. Deze casus toont aan hoe oude landgoederen met een doordachte strategie en slimme investeringen een enorme bijdrage kunnen leveren aan zowel kostenbesparing als duurzaamheid.
 3. Landgoed Prattenburg: Op Landgoed Prattenburg hebben we een succesvolle omschakeling van gas naar duurzame energie gerealiseerd. Geconfronteerd met de wens om van het gas af te gaan en de onmogelijkheid om een warmtepomp te installeren, hebben we gekozen voor een alternatieve oplossing. Door over te stappen op pelletverwarming hebben we de gasconsumptie met 35.000 m³ per jaar verminderd, wat een besparing betekent van € 52.500 (uitgaande van € 1,50 per m³). De kosten voor pellets bedragen € 28.000 per jaar, wat leidt tot een netto jaarlijkse besparing van € 24.500. Over een periode van vijf jaar is dit een totale besparing van € 122.500. Dit voorbeeld illustreert hoe maatwerkoplossingen op landgoederen zowel duurzaam als economisch rendabel kunnen zijn.
Logo Atechpro
Woning verduurzamen?

Duurzaam verwarmen een uitdaging in het buitengebied? Niet voor ons, wij adviseren u graag! Neem direct contact met ons op

6 reden om te kiezen voor verduurzaming

 1. Stijgende Gas Prijzen: Door de voortdurende stijging van de gasprijzen wordt verduurzaming financieel steeds aantrekkelijker.
 2. Toenemende Netbeheerkosten voor Gas: De kosten voor gasaansluiting en netbeheer nemen toe, wat de overstap naar duurzame energiebronnen stimuleert.
 3. Stijgende Belastingen: Hogere milieubelastingen op fossiele brandstoffen maken duurzame alternatieven voordeliger.
 4. Zelfvoorzienend Zijn: Duurzame energieoplossingen stellen huiseigenaren in staat onafhankelijk te zijn van traditionele energiebronnen.
 5. Bio-Energie uit Eigen Landgoed/Perceel: Bio-energie kan duurzaam worden geproduceerd uit de natuurlijke bronnen van een eigen landgoed of perceel.
 6. Voldoende Hout uit Jaarlijks Onderhoud: Houtafval van regulier onderhoud aan landgoederen of percelen kan worden gebruikt voor biomassa-energie, waardoor het een circulaire oplossing is.

Verduurzaming van een traditionele boerderij


Het verduurzamen van traditionele panden zoals landgoederen en boerderijen  vereisen specifieke aandacht. Biomassaverwarmingsketels kunnen bijvoorbeeld een goede keuze zijn voor gebieden met veel agrarisch restafval. Warmtepompen, hoewel effectief, kunnen een grotere uitdaging zijn in koudere, meer geïsoleerde regio’s. Een combinatie van technologieën, zoals hybride systemen, kan hier uitkomst bieden. Ook zonne-energie, gezien het vaak grotere dakoppervlak van boerderijen, biedt kansen.

Daarnaast is het essentieel om het pand zelf te optimaliseren voor energie-efficiëntie. Isolatie is hierbij een sleutelwoord, maar ook zaken als energiezuinige ramen en deuren, en zelfs waterbesparende technologieën kunnen een verschil maken.

Subsidie voor Verduurzaming: Investeer in de Toekomst van Uw Woning


Wist je dat de overheid jou ondersteunt bij uw streven om uw huis te verduurzamen? Als huiseigenaar kunt je in aanmerking komen voor subsidies om isolatie- en verduurzamingsprojecten te financieren. Dit is een geweldige kans om de energie-efficiëntie van jouw huis te verhogen, de energierekening te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Ook als je deel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren (VvE), is er goed nieuws. VvE’s kunnen ook subsidies aanvragen, waardoor gezamenlijke inspanningen voor het verduurzamen van appartementencomplexen of andere gemeenschappelijke woonstructuren worden gestimuleerd.

Atechpro: Toonaangevend in woning buitengebied verduurzamen

Atechpro blinkt uit in het verduurzamen van woningen in het buitengebied. Door respect voor de natuur te combineren met geavanceerde technologieën biedt Atechpro een totaaloplossing voor wie zijn woning in het buitengebied wil verduurzamen. Samen met Atechpro maak je de overgang naar een balans tussen landelijke charme en moderne duurzaamheid. Neem vandaag nog contact op en ontdek de mogelijkheden!

Logo Atechpro
Woning verduurzamen?

Duurzaam verwarmen een uitdaging in het buitengebied? Niet voor ons, wij adviseren u graag! Neem direct contact met ons op