...een moment geduld...
Veluws bio divers landschap verbeterd door Atechpro duurzame en gasloze energieoplossingen.

NBKL: Nederlandse Vereniging Bioketel Leveranciers


De Nederlandse Vereniging van Bioketel Leveranciers (NBKL) is de brancheorganisatie die de belangen behartigt van leveranciers van bioketels in Nederland. De NBKL zet zich in voor de promotie van bioketels als een schone en betaalbare energiebron. Ze bieden uitgebreide informatie over bioketels en werken aan de ontwikkeling van kwaliteitskeurmerken om de betrouwbaarheid en veiligheid van deze producten te garanderen. Dit is in lijn met hun streven naar het gebruik van schone en duurzame biomassa.

Leden van de NBKL moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid en keurmerken. Dit zorgt ervoor dat eindgebruikers kunnen profiteren van hoogwaardige en efficiënte verwarmingssystemen. De organisatie stimuleert ook de uniformiteit en standaardisatie van de biobrandstoffen die in de ketels worden gebruikt, wat bijdraagt aan een storingsvrije werking van de installaties.

Direct contact

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.

Atechpro is prominent lid van NBKL


AtechPro ondersteunt het werk van de Nederlandse Vereniging van Bioketel Leveranciers (NBKL). Theo de Groot, directeur van AtechPro, is actief betrokken bij de vereniging en zet zijn expertise in om de doelstellingen van de NBKL te bevorderen.

Hij deelt zijn kennis en ervaring regelmatig via webinars, informatieavonden en publicaties, en draagt zo bij aan het vergroten van het bewustzijn en de acceptatie van bioketels als duurzame energieoplossingen. Theo is trots om deel uit te maken van deze inspanningen, die niet alleen de belangen van de bioketel leveranciers behartigen, maar ook streven naar een duurzamere toekomst.

Wat doet de vereniging Nederlandse Biomassa Ketel Leveranciers


De vereniging Nederlandse Biomassaketel Leveranciers (NBKL) biedt praktische hulp door potentiële afnemers te helpen bij het vinden van gekwalificeerde installateurs voor hun bioketels.

Door deze initiatieven draagt de NBKL bij aan de transitie naar meer duurzame energieoplossingen in Nederland en ondersteunt zij haar leden in het navigeren door de regelgeving en marktuitdagingen. Wil je meer weten over NBKL bekijk dan zeker even hun korte introductie video.

Webinar NBKL: "De bioketel in het buitengebied: Een alternatief voor fossiel"


Het webinar “De bioketel in het buitengebied: Een alternatief voor fossiel” van de Vereniging NBKL behandelt het onderwerp bioketels als duurzaam alternatief voor traditionele cv-ketels die werken op fossiele brandstoffen. Sprekers bespreken diverse aspecten van bioketels, zoals de technische werking, die vergelijkbaar is met die van traditionele ketels, maar met houtsnippers, houtpellets of snoeihout als brandstof. Deze vorm van verwarming is CO2-neutraal vanwege het vermogen van levend hout om CO2 op te nemen.

Er worden verschillende toepassingen van bioketels belicht, van particuliere huizen tot openbare en commerciële gebouwen, inclusief zwembaden en sauna’s. Ook worden de technische installatieaspecten besproken, evenals het ecologische en economische voordeel van het overstappen op bioketels. Deelnemers en experts delen hun ervaringen met de overstap van traditionele systemen naar bioketels, en er wordt aandacht besteed aan de ondersteuning die NBKL biedt bij het vinden van erkende installateurs.

Logo Atechpro
Direct contact

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.