...een moment geduld...
Veluws bio divers landschap verbeterd door Atechpro duurzame en gasloze energieoplossingen.

Economisch buitenleven


Baldershage werd in 1907 gebouwd als zomerverblijf voor een weduwe. Vervolgens woonden er een theaterdirecteur, Duitsers, Canadezen, herstellende mijnwerkers en cliënten van een verpleeghuis totdat de familie van Zwetselaar er in 1995 in trok. Een oud huis met een lange geschiedenis én een hoge gasrekening.

 

“We stookten hier circa 11.000 kuub gas, dat was te gek voor woorden. We moesten echt op zoek naar energiebesparende maatregelen. Ik heb gekeken naar zonnepanelen, maar die kostten te veel geld en het rendement was veel te laag. Via een installateur hoorde ik van biomassaketels. Dat leek een goede optie voor ons.”

 

“We hebben hier een vrij groot stuk bos, dus we vonden het leuk om een stukhout-installatie te nemen. Ik heb ook aardig wat tijd en ik houd wel van zagen en kloven. Wat niet uit ons eigen bos komt, kopen we. Als een hovenier hier in de buurt bezig is zeg ik: ‘Als je een boom moet omhalen, kun je hem hier afleveren.’ Dat vindt hij dan prima, want dat scheelt hem weer afvalkosten.”

 

“Wij besparen nu jaarlijks minimaal 6000 euro. Ik betaalde 7000 euro aan gas en nu besteed ik 1000 euro aan hout. Daar komt natuurlijk nog wel mijn eigen arbeid en de investering bij; een nieuwe kloofmachine, een betere kettingzaag, houthokken enzovoort. De installatie zelf hebben we in vijf jaar terugverdiend. Met de genoemde extra’s komt daar ongeveer een jaar bij.”

 

“Je legt het hout erin met een stukje krant en binnen de kortste keren brandt het. In de zomer kost het niet zoveel tijd allemaal, in de winter leg je er op koude dagen drie tot vier keer per dag een paar blokken bij. We hadden natuurlijk voor een volautomatische pelletketel kunnen kiezen, maar ik vind het ook gewoon leuk om ermee bezig te zijn.”

 

“Het grootste pluspunt vind ik het extra comfort. We stookten hier altijd wat lager, dus was het vrij koel in huis. Nu zetten we de ketel makkelijk hoger en ook veel vaker aan.”

 

“Het grootste voordeel van Atechpro vind ik de kwaliteit en de deskundigheid waarmee ze alles hebben aangelegd. Het is het keurig netjes gedaan en ze hebben goede adviezen gegeven. En de ketel? Die draait naar volle tevredenheid. Zowel Atechpro als een KWB-installatie is een absolute aanrader.”

Meer informatie

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.