...een moment geduld...
Veluws bio divers landschap verbeterd door Atechpro duurzame en gasloze energieoplossingen.

Wat is een bioketel


Een bioketel zorgt voor verwarming van een kamer, een huis of meerdere gebouwen. Dat gebeurt op technisch slimme en milieuvriendelijke wijze. Ook heeft de bioketel een hoog gebruiksgemak. De brandstof is relatief goedkoop en bioketels gaan bijzonder efficiënt met die brandstof om. Dit resulteert in een flinke besparing op uw energiekosten.

Brandstof bioketel

In een bioketel worden houtpellets verbrand. Dat zijn houtsnippers of houtstaafjes. Ze worden gemaakt van restafval in de houtindustrie of van snoeihout uit regionale bossen. U haalt de zakken met pellets zelf of u laat ze bezorgen. Aangezien pellets niet verrotten, kunt u gerust grote hoeveelheden bestellen; dit bespaart u tijd en geld!

Verschillende bioketels

Er zijn bioketels die de klassieke houtketel vervangen. Deze worden doorgaans aangeschaft om slechts één kamer te verwarmen. De bioketels van KWB vervangen de Centrale Verwarming op gas, propaan, stookolie of diesel. Atechpro sluit de bioketel voor u aan op uw huidige systeem. Afhankelijk van de grootte van de te verwarmen ruimte biedt KWB een viertal ketels:

Werking bioketel

De bioketel zit technisch uiterst slim in elkaar. Hij heeft een ingebouwd reservoir voor de pellets. Door middel van een wormschroef worden deze mechanisch naar de vuurkorf getransporteerd. Daar worden ze automatisch ontstoken. De bioketel regelt de snelheid van de aanvoer van pellets en de luchttoevoer. Deze hangt af van de hoeveelheid warmte die u vraagt. Zelf hoeft u nauwelijks iets te doen. De bioketel doet zelf vrijwel al het werk.

KWB bioketel voor een zeer hoog rendement

Het rendement van verschillende merken en typen bioketels verschilt behoorlijk. Het percentage varieert van zo’n zeventig procent tot ruim in de negentig procent. De bioketel Easyfire van KWB heeft een zeer hoog rendement van 96 procent. Dankzij de efficiënte verbranding hoeft u het asreservoir van deze bioketel slechts één keer in de twee jaar te legen.

Direct contact

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.