...een moment geduld...
Veluws bio divers landschap verbeterd door Atechpro duurzame en gasloze energieoplossingen.

Biomassa en milieu


Biomassa is een verzamelnaam voor organisch materiaal. Het kan in vaste, vloeibare of gasvormige vorm voorkomen en wordt gebruikt voor energieopwekking. Voor het opwekken van warmte met de bioketels of CV houtketels van KWB wordt vaste biomassa gebruikt; hakhout, stukhout en houtpellets.

Bescherming van het milieu

Bij de verbranding van hout wordt slechts zoveel CO2 uitgestoten als een boom tijdens zijn groeiproces uit de atmosfeer opneemt. Daarom is het verwarmen met hout CO2-neutraal. De keuze voor de brandstof hout is daarmee tegelijkertijd een keuze voor klimaatbeheersing.

Besparen

De energie die biomassa levert, is zeker de helft goedkoper dan conventionele energie. Daarbij stijgen de kosten voor fossiele brandstoffen harder dan de kosten voor hout.

Altijd beschikbaar

Hout is altijd beschikbaar. Ieder jaar groeit er in de Europese bossen meer hout dan er gebruikt kan worden.

Groeiende mogelijkheden

Er zijn steeds meer mogelijkheden om met biomassa te verwarmen. Inmiddels doet een CV bioketel nauwelijks nog onder voor een CV gasketel qua gemak.

Verwarmen met biomassa: houtpellets, stukhout of houtsnippers

KWB bioketel en CV houtketels worden gestookt met stukhout, pellets of houtsnippers. Deze houtbrandstoffen worden gewonnen in de regionale bossen. Of van hout uit de korte-omloopteelt zoals wilgen en populieren op voor landbouw gebruikte oppervlakken.

Direct contact

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.