...een moment geduld...
Veluws bio divers landschap verbeterd door Atechpro duurzame en gasloze energieoplossingen.

Gasverwarming vervangen door houtsnipperketels


Zwembad De Duker in Bunchoten-Spakenburg heeft per december 2014 zijn gasverwarming vervangen door houtsnipperketels. De hoofdreden voor deze overstap is duurzaamheid.

De manager van het project, Hille de Graaf: “De gemeente Bunschoten streefde ernaar de stookkosten bij de overstap in ieder geval gelijk te houden, maar met deze ketels bespaart ze een kleine 30.000 euro per jaar. Dat is een energiebesparing van vijfentwintig procent.”

“De houtsnippers kunnen voor een groot deel uit de eigen snoeivoorziening van de gemeente worden geleverd. Logistiek wordt dit jaar bekeken hoe dat eruit komt te zien en hoeveel procent van de voorraad uit eigen gemeente zal komen.”

“We hebben diverse leveranciers bekeken. Uiteindelijk hebben we voor KWB-ketels gekozen vanwege de hoogstaande techniek en betrouwbaarheid. In deze Multifires kunnen verschillende soorten brandstof in en zo spreiden we risico.”

“De overstap is in recordtempo gerealiseerd. Eind oktober kreeg Atechpro de opdracht en zes weken later ging de houtsnipperinstallatie in bedrijf. Er is een zeecontainer neergezet voor de drie Multifires en er is een opslag gebouwd voor de houtsnippers. De houtsnippers worden met een vijzel naar de ketel getransporteerd. De gasketel zou het eerste jaar nog in werking blijven, maar we hebben er voor gekozen om hem een maand later al uit te zetten. Het systeem loopt perfect. We verwarmen nu vier baden, de binnenlucht en het douchewater, allemaal CO2-neutraal.”

Meer informatie

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.