...een moment geduld...
Hybride verwarming

Hybride warmte installaties


https://www.youtube.com/watch?v=OXah6B1zbjg

Wil je zelf maximaal energie opwekken? Overweeg een hybride installatie. Het doel is dat je zoveel mogelijk zelfvoorzienend wordt en ook in de wintermaanden zo min mogelijk elektra en gas van het net hoeft af te nemen. Samen zoeken we naar een manier om dit bij jou te realiseren met de beschikbare techniek. Vanzelfsprekend gebruiken we alleen betrouwbare installaties en materialen van hoge kwaliteit.

Hybride warmte

Waar moet je aan denken bij een hybride warmte installatie? Er zijn combinaties mogelijk tussen de volgende opwekkers:

  • Zonthermische buizen
  • Zonnepanelen (met partners)
  • Bioketel (ook wel: biomassa ketel)
  • Warmtepomp (deze kan zowel warmte als koelte produceren)

In onze ervaring is biomassa een van de meest betrouwbare manieren om duurzaam warmte op te wekken. Ook in de grijze, donkere maanden krijg je ruimtes heerlijk warm met onze ketels. Op andere momenten in het jaar heb je deze hoge temperaturen niet nodig omdat de zon volop schijnt. In die maanden voldoen bijvoorbeeld zonnecollectoren en/of zonnepanelen al dan niet in combinatie met een warmtepomp. Zo zijn er verschillende combinaties mogelijk die goed met elkaar samenwerken.

Energie Management Systeem

Je wilt niet zelf hoeven nadenken over welk systeem je wanneer inschakelt. Daarom is een hybride warmte installatie altijd gekoppeld aan een Energie Management Systeem. Dit EMS kijkt naar de data in je pand, checkt het weer, kent je actuele voorraad energie en je verbruik en beslist op basis daarvan wat er wordt in- of uitgeschakeld. Met het EMS-systeem heb je zelf vrijwel geen omkijken naar je installatie.

Direct contact

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.